top of page
10 ediţii, 9.700 alergători, 162.000 euro donaţi.
Milioane de zâmbete şi de amintiri.
18 Iunie 2022 - Cheile Grădiştei Fundata

ISTORIC

2019

A 10-a ediţie

La finalul celei de-a 10-a ediții a DHL Carpathian Marathon powered by MPG, aproape 20.000 de euro au fost donați în beneficiul sportivilor paralimpici! Este cea mai mare sumă strânsă până acum, datorită celor peste 1.500 de alergători care s-au alăturat evenimentului și a numeroșilor sponsori care ne-au sprijinit.

 

Proba de Semimaraton (21km) a fost favorită în 2019 și a strâns la linia de start cel mai mare număr de participanți, cu 25% mai mulți alergători față de ediția precedentă. La Maraton (42km) s-au înscris peste 120 de alergători, iar proba de Ștafetă (7km) a fost și ea un real succes, 155 de echipe luând startul, în echipe de 3 sau de 6 persoane. O creștere impresionantă s-a înregistrat și la Cursa Copiilor, unde s-au înscris 300 de copii, cu 100 mai mult față de anul trecut. 

 

Sportivii paralimpici români au luat și ei startul în concurs în proba de Ștafetă, iar în plus față de alți ani, atleții de la tandem, semi-văzători și nevăzători, au participat la eveniment pe bicicletă. Ziua Sportului Paralimpic s-a desfășurat în paralel cu evenimentul și a cuprins cinci activități sportive. Numeroși copii și adulți au venit să îi cunoască pe sportivii paralimpici și au putut practica sport alături de ei.

Ediţia, pe scurt:

>1.500 participanţi înscrişi;

>Peste 2.000 de alergători şi suporteri prezenţi;

>155 de echipe înscrise în cursele de Ştafetă;

>Toate fondurile strânse din taxe de participare şi donaţii, în valoare de aproximativ 20.000 de euro au fost direcţionate către Comitetul Naţional Paralimpic.

Link-uri utile:

>Galerii foto și filmul oficial: Media

>Rezultate 2019: Pagină Rezultate

>Scrisoare multumiri C.N.P: click aici

65227255_2361812670572346_51648884705559

2018

HILA_RO_16_14_35_4294.jpg
A 9-a ediţie

Pe 16 iunie 2018 ne-am bucurat de o zi memorabilă la DHL Carpathian Marathon, eveniment ajuns la cea de a IX-a ediţie şi care s-a desfăşurat la Cheile Gradistei – Fundata. 1.500 de alergători, atât din România, cât şi din alte 10 ţări, au dat curs invitaţiei noastre la mişcare în mijlocul naturii, în munţii Carpaţi. Noul format al concursului, bazat pe alergare 98% pe cărări de munte şi doar 2% pe asfalt, locaţia deosebită şi regiunea de o frumuseţe rară au fost foarte atractive pentru atleţii amatori şi profesionişti. Probele de maraton şi semimaraton au înregistrat numar record de participanţi, iar evenimentul a fost susţinut de numeroşi ambasadori şi sportivi de renume.

Ediţia, pe scurt:

>1.500 participanţi înscrişi;

>Peste 2.000 de alergători şi suporteri prezenţi;

>132 de echipe înscrise în cursele de Ştafetă;

>Peste 15.000 de euro s-au strâns din taxele de participare şi din donaţii, acestea fiind direcţionate către Comitetul Naţional Paralimpic.

Link-uri utile:

>Galerii foto eveniment: Galerie oficială

>Filmul oficial Best of: Media

>Rezultate 2018: Pagină Rezultate

2017

A 8-a ediţie

"Daca vrei să mişti lumea, începe cu tine!". Provocarea a fost acceptată sâmbătă, 17 iunie 2017, când s-a dat Startul celei de-a opta ediţii a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor pentru cei aproape 1.500 de alergători înscrişi în cursă, pe o ploaie torenţială.

Sportivii paralimpici Ciprian Anton, Filip Ghiorghi, Abel Ciorap, Ionuţ Grosu, David Răulea şi Zoltan Kiss au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km pe şosea cu porţiuni ascendente şi descendente şi l-au finalizat în pofida ploii torenţiale de pe tot traseul. Ambasadorii ediţiei de anul acesta, campioanele Gabriela Szabo şi Constantina Diţă, alături de Carmen Brumă şi Sonia Argint Ionescu au concurat la proba de Ştafetă alături de Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.  

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor a cuprins trei categorii de probe - Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) si Maraton (42km) şi s-a desfăşurat atât pe traseu montan, cât şi pe şosea, pe ruta Predeal - Pârâul Rece - Râşnov - Poiana Braşov.

Ediţia, pe scurt:

>1.300 participanţi înscrişi;

>Peste 2.000 de alergători şi suporteri prezenţi;

>Peste 100 de echipe înscrise în cursele de Ştafetă;

>Toate fondurile strânse din taxe de participare şi donaţii, în valoare de aproximativ 15.000 de euro au fost direcţionate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru al treilea an consecutiv.

Link-uri utile:

>Galerii foto eveniment: Galerie oficială | Photo booth

>Galerii foto conferinţă de presă: Martie 2017 | Iunie 2017

2016

A 7-a ediţie

Ediţia 2016 a maratonului a beneficiat de sprijinul şi implicarea directă a sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Elisabeta Lipă, Constantina Diţă, Geoge Baltă, dar şi a mai multor persoane publice care s-au implicat activ participând în echipa de ştafetă a persoanelor publice: Carmen Brumă, Sonia Argint Ionescu, Ileana Badiu. Evenimentul a fost susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

Ediţia din 2016 a avut ca noutate un traseu nou pentru proba de Semimaraton, al cărei start s-a mutat la Râşnov; proba de ştafetă a avut loc pe platoul de la Stâna Turistică, fiecare alergator parcurgând acelaşi traseu; sportivii paralimpici au avut anul acesta titlul de alergători onorifici, luând startul la proba de semimaraton.

 

Pentru al doilea an consecutiv, Smiley i-a încântat pe participanţi la finalul maratonului cu un concert pe platoul de la Stâna Turistică.

Ediţia, pe scurt:

>1.500 participanţi înscrişi;

>Peste 2.000 de alergători şi suporteri prezenţi;

>98 de echipe înscrise în cursele de Ştafetă;

>Creştere cu 50% a numarului de participanţi faţă de 2015 la probele de concurs: Semimaraton, Maraton şi Crosul Copiilor;

>Peste 12.000 de euro s-au strâns din taxele de participare şi din donaţii, acestea fiind direcţionate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

Link-uri utile:

>Galerii foto eveniment: Galerie oficială

>Galerii foto conferinţă de presă: Martie 2016 | Iunie 2016 

>Rezultate 2016: Maraton | Semimaraton | Ştafetă mixt | Ştafetă masculin | Ştafetă feminin

2015

A 6-a ediţie

Ediţia 2015 a maratonului a beneficiat de sprijinul şi implicarea directă a sportivilor Andreea Răducan, Gabi Sazabo, Monica Roşu, Cristi Chivu, dar şi a mai multor persoane publice care s-au implicat activ, participând în echipa de ştafetă a persoanelor publice: Carmen Brumă, Jorge, Carmen Negoiţă, Doru Todoruţ. În plus, prezentatoarea TV Andreea Berecleanu a fost prezentă la start pentru a-şi arăta susţinerea pentru sportivii Paralimpici. Evenimentul a fost susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Noutăţile ediţiei aniversare au fost atât pe partea de distracţie oferită participanţilor cât şi susţinătorilor, un concert Smiley, dar şi pe cea tehnică şi digitală: live streaming al competiţiei, photo şi video tagging pentru participanţi.

 

De asemenea, ediţia din 2015 a maratonului a avut parte de o premieră: prima echipă paralimpică prezentă la startul competiţiei.

Ediţia, pe scurt:

>1.000 participanţi înscrişi (cea de-a şasea ediţie care a fost şi una aniversară, Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor împlinind 10 ani de la prima ediţie);

>1.500 de alergători şi suporteri prezenţi;

>60 de echipe înscrise în cursele de ştafetă;

>12.000 de Euro s-au strâns din taxele de participare şi din donaţii separate şi au fost direcţionaţi către Comitetul Naţional Paralimpic pentru a-i susţine pe sportivii Paralimpici români.

Link-uri utile:

>Galerii foto eveniment: Galerie oficială

2014

A 5-a ediţie

Ediţia din 2014 a beneficiat de sprijinul jurnaliştilor şi a mai multor persoane publice: Andreea Marin, Şerban Damian, Monica Iagăr, care au avut câte o echipă prezentă la startul competiţiei.

 

Între octombrie şi decembrie 2014, proiectul de Educaţie sanitară a fost implementat în şcoli şi licee din următoarele oraşe: Argeş, Braşov, Bucureşti, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş, Vaslui. Un număr de 250 de voluntari au lucrat îndeaproape cu grupuri de copii din şcoli şi licee. Scopul acestui proiect a fost informarea a aproximativ 8.000 de copii din 250 de şcoli din Bucureşti şi alte oraşe despre importanţa unui stil de viaţă sănătos, inclusiv prin practicarea sportului.

Ediţia, pe scurt:

>800 participanţi înscrişi;

>1.000 de persoane, susţinători şi parteneri prezenţi la eveniment;

>10.000 de euro s-au strâns din taxele de participare şi din donaţii şi au fost direcţionaţi către Asociaţia Salvaţi Copiii pentru implementarea de programe educaţionale pe tema prevenirii şi descurajării consumului de droguri şi alcool în rândul copiilor şi al adolescenţilor.

Link-uri utile:

>Galerii foto eveniment: Galerie oficială (Partea 1, Partea 2, Partea 3, Partea 4) | Crosul Copiilor

>Galerii foto conferinţă de presă: Aprilie 2014 | Mai 2014

bottom of page